< Takaisin

 

 

 

 

 

 

 

Kauhava Big Band

 

     Tähtisumua

          Just

    Jazz & Swing

 

        Artie Shaw

        Ted Heath

        Count Basie

        Frank Sinatra

        Billie Holiday

        Duke Ellington

        Ella Fitzgerald

 

Solistit

       Juha Hautaluoma

       Heidi Kurtti

 

Seinäjokisali, Kalevankatu 35

su  26.5. klo 18  

 

Liput 15 €

 

 

Kunnon swingiä ja – uusia solisteja

 

Tulossa on Kauhava Big Bandin uusi teemakonsertti Tähtisumua, Just Jazz & Swing. Se vie kuulijansa vastustamattomasti keskelle 1930- ja 40-lukujen big band -orkesterien kulta-aikaa.

 

Mielikuvissaan kuulija pääsee hienoihin salonkeihin ja konserttisaleihin, joiden kristallikruunujen alle tultiin frakkiin ja silkkiin pukeutuneena kuuntelemaan suurten orkestereiden swing-musiikkia.

 

Kauhava Big Bandin toiminnan päätavoitteena on ollut esittää juuri tuota upeaa 30- ja 40-luvun ohjelmistoa mahdollisimman tarkasti niin kuin se aikanaan esitettiin. Sittemmin orkesterin repertoaari on laajentunut, mutta swing on yhä yhteinen nimittäjä. Konserttien teemoina ovat olleet mm. Glenn Miller, Olavi Virta, Unto Mononen, Elvis Presley sekä sota-ajan musiikkiin keskittyvä Kielon jäähyväiset.

- Vuodenvaihteessa tilasin Amerikasta ja Englannista yhteensä 220 sovitusta, joista suurin osa on tallennettu alkuperäisversioiden mukaan tarkkoina transkriptioina, kuvailee pohjatyötään Olli Nieminen, big bandin konserttien suunnittelija ja käsikirjoittaja.- Varastossamme on nyt lähes kaikki tunnetut tämän musiikkityylin klassikot, hän toteaa.

Uuden, 21. huhtikuuta Kauhava-salissa ensiesityksen saavan Tähtisumua-konsertin teemoina ovat nyt swing-musiikin suuret nimet, kuten Ted Heath, Artie Shaw, Ella Fitzgerald, Count Basie, Billie Holiday, Duke Ellingon ja Frank Sinatra.

Kauhava BB:n puheenjohtaja ja samalla tuotannosta vastaava Lasse Ekman on vakuuttunut uudesta tuotteesta, sillä tällä hetkellä orkesteri on taidollisesti vakuuttava. Mukana on hienoja, kokeneita herrasmiesmuusikoita, Vaasasta Jalo Haapasalo, Clark Jakobsson ja Harri Kangas; Seinäjoelta Antero Klemola, Harri Mattila, Eino Pykälämäki, Yrjö Koskimäki, Antti Vainio ja Matti Yli-Lahti;  Kuortaneelta Reijo Laitila ja Jussi Leppänen; Lapualta Jukka Lumme (kapellimestari) ja Tuija Aho sekä Kauhavalta Lasse Ekman, Markus Huovinen, Paavo Mulari, Olli Nieminen, Arto Pohto ja Timo Viitasaari.

Nyt kuullaan myös kahta uutta solistia. Seinäjokelainen Heidi Kurtti tulkitsee Ella Fitzgeraldin ja Billie Holidayn tuotantoa, ja legendaarisena Frank Sinatrana esiintyy Juha Hautaluoma Seinäjoelta.

Orkesterinjohtajien ja tähtien persoonallisuuksiin ja kulissien takaisiin tapahtumiin keskittyvillä tarinoilla konsertin kehystää tuttuun tapaansa Irma Nieminen.