< Takaisin

 

 

 

 

 

 

Hopeinen Kuu

Rakastettu Olavi Virta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopeinen kuu – Rakastettu Olavi Virta on juhlakonsertti, joka tekee kunniaa Olavi Virralle ja hänen musiikilleen. Konsertissa kuullaan 25 Olavi Virran rakastetuinta levytystä, muhkealle Big Band-soundille ja monille erilaisille rytmilajeille sovitettuna. Virran ohjelmistossa oli parhaita ulkomaisia huippuiskelmiä suomalaisina käännöksinä, ja konserttiin valitut tangot, foxit, lattarit, ja mambot synnyttivät aikanaan Suomeen vertaansa vailla olevan iskelmä- ja tangokulttuurin.
Olavi Virta oli aikansa rakastetuin iskelmälaulaja, koska hän osasi mestarillisesti tulkita yhtä hyvin naisten kuin miestenkin haaveita ja yhdessäolon tunnetiloja. Nämä ikivihreät koskettavat ja yllättävät yhä. Kuulijan on helppo eläytyä todellisuuden, unelmien, rakkauden, mustasukkaisuuden, ihastumisen ja hylätyksi tulemisen koko tunneskaalaan.
Konsertin solisteina esiintyvät täysien kymppien tangokuningas Matti Korkiala, viime kesän tangofinalisti Mariam Sandhu, Idols-finalisti Susanna Erkinheimo sekä tangotulkinnoistaan tunnettu Erkki Mustikkamäki.
Kapellimestarina toimii Jukka Lumme, ja konsertin juontaa Irma Nieminen.