< Takaisin

 

Teemakonsertti

Päivien kimallus

on teemakonsertti, jonka esitykset alkoivat maaliskuussa 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juha Hautaluoma & Kauhava Big Band

”On A Little Street In Singapore”

 

 

 

 

 

 

 

Äänekosken esitys arvioitiin

Aliisan blogissa vieressä kuvatulla tavalla.

 

 

 

Rakkausdraama Päivien kimallus (Love Is a Many-Splendored Thing) on 1950-luvun menestyneimpiä elokuvia, jonka tunnussävelmä on ehdoton klassikko. Big Bandin kuluvan kevään harjoitusten teemana on ollut tämä koskettava tosielämään perustuva rakkaustarina Korean sodan ajoilta - romaani, jonka kimallusta vuodet eivät ole himmentäneet. Tarinan päähenkilö on euraasialainen lääkäri Han Suyin, joka omaelämänkerrallisessa romaanissaan kertoo rakkauden olemuksesta ja merkityksestä niin koskettavalla tavalla, että vain harva on sellaiseen yltänyt.

Han Suyinin romaanin pohjalta Olli Nieminen on suunnitellut konsertin käsikirjoituksen ja musiikin. Konsertin tyylilaji on melodraama, jonka kukoistuskausi Hollywoodissa sijoittui juuri 50-luvulle. Melodraaman lajityypille on ominaista musiikin käyttö, sillä se tehostaa sekä tunteiden kuvausta että kuulijan samastumista henkilöihin. Tällaisiin vahvoihin elämyksiin Kauhava Big Band solisteineen pyrkii tälläkin teemakonsertillaan.

Han Suyinin rooliin tähtisolistiksi Kauhava Big Bandilla on erityinen ilo toivottaa tervetulleeksi  Susanna Erkinheimo. Susanna oli yksi kevään 2012 Idolsin suosikeista, vaikka hän jäikin lopulta kilpailussa toiseksi Diandra Floresin voittaessa finaalin.

Susannan upeina tulkintoina kuullaan maailmanluokan megatähtien rakkauslaulujen klassikoita, joista mainittakoon mm. elokuvamusiikin Oscarin saanut  "Love Is A Many-Splendored Thing" , Whitney Houstonin "I Will Always Love You", Celine Dionin "My Heart Will Go On" ja viime vuoden Euroopan ostetuin Sarah Brightmanin ja Andrea Bocellin yhdessä esittämä hitti "Time To Say Goodbye" eli "Con Te Partiro".

Tarinaan liittyvän amerikkalaisen sotakirjeenvaihtaja Mark Elliotin  tunteita tulkitsee big bandin edellisessä teemakonsertissa Just Jazz and Swing hienosti onnistunut Juha Hautaluoma.  Juha Hautaluomahan eteni vuoden 2010 ja 2014 tangokilpailussa peräti finaaliin saakka. Vaikka kruunu jäi saamatta, niin tangofinaalin TV-esiintyminen toi julkisuutta ja herätti ansaitusti yleisön kiinnostuksen.

Melodraaman tarinan esittää Irma  Nieminen, ja orkesterin kapellimestarina toimii Jukka Lumme. Teemakonsertin ensiesitys kuullaan Kauhava-salissa sunnuntaina 23.3. klo 14.

 

 

 

 

 

 

Kauhava Big Band

23.3.2015Aliisa Jätä kommentti

Saimme sunnuntaipäivän ratoksi kutsun teemakonserttiin Päivien kimallus. Metsästäjän setä soittaa Kauhava Big Bandissa saksofonia.

https://fi-fi.facebook.com/pages/Kauhava-Big-Band/675407959182820

Konsertti oli Äänekoskella Suolahden Suolahtisalissa.

Hmmm…, jaahas, en oikein tiennyt mitä odottaa…

 

Kapellimestaritkin ja kaikki. Kapellimestarina Jukka Lumme.

 

 

Konsertin teemana oli Päivien kimallus, amerikkalaisen/brittiläisen? kirjeenvaihtaja Mark Elliotin ja kiinalaisen tohtori Han Suyinin riipaiseva rakkaustarina. Päivien kimallus (engl. A Many-Splendoured Thing) on Han Suyinin kirjoittama romaani, joka ilmestyi englanniksi 1952. Se julkaistiin suomeksi 1954 Marja Niiniluodon suomentamana. Romaani on tarina asumuserossa olevasta amerikkalaisesta/brittiläisestä? toimittajasta, joka rakastuu euraasialaiseen lääkäriin. Teos on vahvasti omaelämäkerrallinen romaanimuodosta huolimatta. Kirjan pohjalta on tehty 1955 samanniminen elokuva. Elokuvan tunnusmusiikkina on ”Love is a Many-Splendored Thing”, suom. ”Niin paljon kuuluu rakkauteen”.

Kauhava Big Bandin solisteina olivat Han Suyinna Susanna Erkinheimo

 

 

Ja Mark Elliottina Juha Hautaluoma

 

 

Melodraaman tarinan kertoi eläytyvästi Irma Nieminen

 

 

Teksti lainattu Lipputoimiston sivuilta.

Himmentymätön rakkaustarina Päivien kimallus

18-miehinen Kauhava Big Band on tunnettu teemakonserteistaan. Uusin tuote on täydet salit koonnut 50-luvun rakkausdraama Päivien kimallus (Love Is A Many-Splendored Thing). Konsertin kehyskertomuksen muodostaa koskettava tarina euraasialaisen naislääkärin Han Suyin ja brittiläisen Kaukoidän kirjeenvaihtajan kohtaamisesta. Rakkaussuhdetta varjostavat ympäristön ennakkoluulot ja juuri syttynyt Korean sota.
Kauhava Big Bandin solistina Han Suyinin rooolissa debytoi Susanna Erkinheimo, joka sijoittui toiseksi vuoden 2012 Idols-kilpailun finaalissa. Susannan upeina tulkintoina kuullaan mm. Whitney Houstonin I Will Always Love You, Celine Dionin My Heart Will Go On ja viime vuoden Euroopan ostetuin Sarah Brightmanin ja Andrea Bocellin yhdessä esittämä Time To Say Goodbye eli Con Te Partiro.
Tarinaan liittyvän amerikkalaisen sotakirjeenvaihtajan Mark Elliotin tunteita tulkitsee Juha Hautaluoma, joka edellisessä Big Bandin teemakonsertissa Just Jazz and Swing onnistui hienosti Frank Sinatra -tulkinnoissaan. Juha Hautaluoma saavutti tämän vuoden Seinäjoen tangokuningaskilpailussa hienosti kolmannen sijan.
Teemakonsertti on enemmän kuin konsertti. Musiikista ja omaelämäkertaromaaniin perustuvasta tarinasta syntyy kuin elokuva, melodraama. Tälle lajityypille ominaisen käsikirjoituksen on laatinut Olli Nieminen. Hän on myös valinnut musiikin, joka tehostaa päähenkilöiden tunteita ja luo kuulijalle vahvoja samaistumisen elämyksiä. Melodraaman tarinan esittää ilmaisutaidon lehtori Irma Nieminen, ja orkesterin kapellimestarina toimii Jukka Lumme.

http://www.youtube.com/watch?v=OJzWgvWkzsk

http://www.youtube.com/watch?v=0hm65TmmypQ

Yllätyin todellakin positiivisesti konsertista. Irma Nieminen kertoi tarinaa niin elävästi ja tunteikkaasti ja kun tarinan riipaisevan lopuksi Susanna aloitti Whitney Houstonin biisin I Will Always Love You, niin tämä tyttö (tai siis täti) alkoi pillittämään. Upea tulkinta upeasta biisistä! Vollasin koko biisin ajan.

 

http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU

Onneksi kuitenkin konsertti loppui iloisissa tunnelmissa Soutuvenheellä Kiinaan.

 

 

Onko ko. elokuva sinulle tuttu?

Juha HautaluomaKauhava Big BandPäivien kimallusSuolahtisaliSusanna Erkinheimo

Pidä blogia WordPress