< Takaisin

 

Teemakonsertti

Tähdet meren yllä

Unto Monosen unelmatangot

tuli orkesterin ohjelmaan vuonna 2008. Se on orkesterin ohjelmassa myös heinäkuussa USA:ssa ja Kanadassa. Silloin solisteina ovat Erkki Mustikkamäki ja Helena Taijala.

 

 

Unto Monosen unelmatangot on Kauhava Big Bandin kunnianosoitus yhdelle Suomen merkittävimmistä tangosäveltäjistä. Solistina on täysien kymppien tangokuningas Matti Korkiala.

 

Konsertti sisältää säveltäjämestarin keskeisimmän tuotannon ja kuvaa samalla sekä suomalaisen tangon huppuhetkiä että taiteilijan herkkiä elämäntuntoja. Sovitukset ovat 60-luvun tyylille ominaiseen tapaan akustisia, ja erityisen kiinnostavia niistä tekee se, että perinteistä big band -kokoonpanoa on täydennetty harmonikalla, mikä korostaa erinomaisesti suomalaisen tangomusiikin ja tanssilavakulttuurin ainutlaatuisia piirteitä.

 

Pääsolistina on täysien kymppien tangokuningas, karismaattinen Matti Korkiala, jonka fan-klubi on ajan myötä vain entisestäänkin laajentunut. Hänen  kykynsä tulkita suomalaisille tuttuja elämäntuntoja näyttävät koskettavan kuulijoita konsertista toiseen. Toisena solistina esiintyy big bandin oma vokalisti jazzlady Helena Taijala. Kapellimestarina on Jukka Lumme

 

Juonnetussa kokonaisuudessa luovan taiteilijan monitahoiset elämänvaiheet yhdistyvät hänen kuuluisimpiin ja koskettavimpiin sävellyksiinsä. Konsertin kehystää Irma Nieminen tarinalla, jonka tunnelmia peilaa ja syventää Monosen moni-ilmeinen musiikki.

 

Konsertin suunnittelu ja käsikirjoitus ovat Olli Niemisen, ja musiikin on klassiselle big bandille sovittanut  Jarmo Lammi.