< Takaisin

 

Teemakonsertti

Sumujen Silta

on ollut orkesterin ohjelmaan vuodesta 2007.

 

 

Kauhava Big Band Sumujen silta  -elokuvan lumoissa

 

Kauhava Big Bandin teemakonsertti Sumujen silta (Waterloo Bridge) vie kuulijansa vastustamattomasti keskelle sota-ajan sumuista Lontoota. Mielikuvissaan hän pääsee tuolle kuuluisalle sillalle, mistä rakkaustarina alkaa – ja mihin se myös päättyy.

 

Konsertin inspiroijana on ollut yksi maailman kuuluisimmista elokuvista, tuo melodraamojen kuningatar, nyyhkyelokuvien hieno klassikko: Sumujen silta.

Mervyn Leroyn vuonna 1940 ohjaama elokuva on kertomus viattomasta ballerinasta, joka ilmahälytyksen aikana törmää komeaan upseeriin ja rakastuu. Myran roolissa herkkäkasvoinen Vivien Leigh oli lumoava ja eversti Roy Cronia näyttelevä Robert Taylor charmikas, joten ei ihme, että rakkaustarinasta tuli koskettava.

  

Juuri noihin sota-ajan arvaamattomiin ja elämän kohtalonomaisiin käänteisiin keskittyvällä tarinalla konsertin kehystää Irma Nieminen. Elokuvamaisia kohtauksia ja haikean dramaattisia tunnelmia peilaa ja syventää moni-ilmeinen musiikki.

 

Kauhava Big Band on orkesterina juuri tuon ajan tyypillinen kokoonpano, ja solistina vierailee täysien kymppien tangokuningas, karismaattinen Matti Korkiala. Toisena solistina esiintyy big bandin oma vokalisti, tummaääninen Helena Taijala.

 

Konsertin suunnittelu ja käsikirjoitus ovat Olli Niemisen, ja musiikista suurimman osan on big bandille sovittanut Jarmo Lammi. Kapellimestarina on Jukka Lumme.