< Takaisin

 

 

Teemakonserttia

Sinun silmiesi tähden

on esitetty vuodesta 2004 lähtien eri puolilla Suomea ja vuonna 2005 Floridassa. Se on orkesterin ohjelmassa myös heinäkuussa USA:ssa ja Kanadassa.

 

 

 

Kauhava Big Bandin Olavi Virta -konsertti Sinun silmiesi tähden luo vahvan tunnelman Olavi Virran parhaimmasta kaudesta. Se avaa näkymän 50- ja 60-luvulle, jolloin mestarin ääni oli vielä loistossaan. Konserttiin on valittu sellaisia kappaleita, joissa Virran levytysten taustaorkesterina oli nimenomaan big band. Hän oli siis muutakin kuin tangojen tulkitsija, ja hänellä oli myös erinomainen kansainvälisen musiikin tyylitaju. Olavi Virtaa ei ole suotta kutsuttu Suomen Frank Sinatraksi.

  

Live-konsertin kokonaisuus on myös draama. Se muodostaa kaaren, joka syntyy kahden ihmisen kohtaamisesta ja syvästä rakastumisesta, muuttuu arkipäiväisen harmaaksi mutta päättyy kuitenkin lopulta kaipuuseen ja ikävään. Soimaan jää Olavi Virran sydämeenkäyvä usko suureen rakkauteen.

 

Miessolistina on ainoa täydet  kympit saanut tangokuningas Matti Korkiala, ja naissolistina jazzlady Helena Taijala. Kapellimestarina on Jukka Lumme. Konsertissa kuultavat kappaleet sitoo Irma Nieminen Olavi Virran elämää kuvaavaksi draamalliseksi tarinaksi. Konsertin suunnittelu ja käsikirjoitus ovat Olli Niemisen, ja musiikin on sovittanut Jarmo Lammi.